29 augusti 2020
14:00

Södertälje FK

Referat: Västerhaninge IF - Södertälje FK

Här kommer både ris och ros. Bara för att man möter laget som ligger sist och inte plockat en poäng så räcker det inte att bara ställa in dojjorna, Första tio minuterna helt ok då Västerhaninge skapar ett par riktigt farliga målchanser, utan att vara tilltäckligt distinkta i avsluten. Istället massor av bolltapp och omställningar. Just på ett bolltapp centralt vänder Södertälje på spelet och skickar ut bollen på sin farlige vänsterytter som kan promenera in i banan och trycka in 0-1 i den 29:e minuten. Spelbilden är densamma bolltapp på bolltapp, spelare som springer och gömmer sig och mängder med konstiga beslut. I den 44:e en för kort bakåtnick som gör att anfallaren i Södertälje enkelt kan runda Oskar och öka på till 0-2. Det kändes som en av de sämre halvlekarna Västerhaninge presterat i år.

I andra halvlek så syntes det att laget bestämt sig för att vända på tillställningen. Det radades upp chanser och hörnor, men tiden gick. I den 71:a så kom reduceringen där Igor vår mittbacksgeneral kunde få in bollen efter pass av Elvir. I andra halvlek växte Elvir ut till den jätte han verkligen är. Det var nog Elvirs bästa prestation detta år. Odiskutabel straff till Västerhaninge fyra minuter senare. Fram stegar Elvir och matchen är kvitterad. Nu börjar en period av ren "vindrutetorkarfotboll"l fram och tillbaka. Västerhaninge flyttade fram för ett segermål vilket gjorde att laget öppna upp sig bakåt. Södertälje var verkligen inte ofarliga i sina omställningar. Det började kännas som att matchen skulle sluta oavgjort men i den 95:e en ytterzons frispark som Benne tar hand om. Sveper in den i boxen och där är vår striker Elvir Spahovic och nickar in segermålet. Vi ska berömma Benne för sitt inhopp han var i högsta grad inblandad i vändningen.